31/12

Hej alla glada! Idag har jag och Mathias städat och fixat för kl 17 kommer Sandra och Olle hit och vi ska korka upp champagne innan vi drar in till restaurangen! Nu ska jag äta något innan jag mördar någon.

hej

Väldigt dålig uppdatering, jag vet. Har haft fullt upp.

Julafton firade jag och Mathias med hans familj på Söder. Vi åt god mat, bytte julklappar och spelade spel! Eftersom Johan och Malin är i thailand så har vi deras bil i 2 veckor! Jag drack alltså inget så vi skulle slippa åka tåg hem på julafton.

Juldagen åkte vi hem till Mamma och pappa och firade jul med dom, farmor, syster, Tommy och Ella. Vi åt även då väldigt god mat och hade väldigt trevligt. Sjukt skönt med bil så man kommer hem snabbt.

Resten av semestern har vi gjort allt möjligt. Handlat loss på Ikea, fått upp tavlor och hyllor, varit hundvakt åt Nelo, haft spel kväll med Ullis, shoppat ett Ps3 och blivit beroende av Buzz, druckit läsk och ätit chips varje dag. Fullt upp alltså haha. Semestern har sprungit förbi men imorn är det nyår och det ska vi fira på en restaurang med massa folk och sen får vi se vart kvällen tar oss :)

 


24/12


dagen innan julafton

Sara och Gustav åkte för ett tag sen. Vi har tryckt i oss godis, ostbollar och julmust medan vi tittade på Hem till Midgård som förövrigt är bästa serien ever! Nu funderar jag på att snart sova men har ingen lust faktiskt. Grym uppdatering men jag är för trött för att orka :p

torsdag

Mötte upp Mickis och Norris igår i stan och vi drog till Fridays för god mat och lite dricka. Sen åkte vi till Globen. Kaos igår på matchen men DIF vann så gick hem glad trots allt. Tack Gustavs morfar för skjutsen :)

Idag har jag hängt med Mickis, klippt mig och köpt dom sista julklapparna samt slagit in alla julklappar! Nu har jag nyss ätit och ska snart gå ner till Ica för att köpa lite snacks haha.

SISTA DAGEN INNAN SEMESTER!

Idag är de onsdag. Det är sista dagen innan min semester och ikväll är det derby!!
Idag blir det rester från jul lunchen igår eftersom det blev så sjukt mycket över.
Sen bär det av direkt till stan för att möta Norrisen och Mickis! Det blir middag på restaurang, antagligen med massa cider, och sen DERBYYYYYY!!

måndag

Usch, vaknade kl 4 inatt och kunde inte somna om. Så halvsov till 5.50 då klockan ringde och det sen va dags att gå upp. Tåget var sent, bussen var sen så jag kom lite sent till jobbet men hann som tur var ut med frukosten ändå.

Idag är det fullt upp! Imorn är det nämligen Jul lunch här på dagis. Jag har bakat bröd och nu väntar jag på min leverans så jag kan börja förbereda tills imorn! Ska försöka hinna med att göra Jansson, skagenröra, risgrynsgröt, pannacotta och sill idag. Och lunchen tills idag förstås! Det ska nog gå, om min leverans kommer snart!!

Snygg-E & Hot-M






4e advent

Igår så var tanken att det skulle vara dansgruppsreunion. Men några va sjuka och andra orkade inte så det blev bara jag och Mickis. Men det va ju kanon ändå! Vi köpte pizza och drack cider. Sen dansade vi runt till grym musik och drog oss sen in till stan.

Mötte en tjej från Mickis klass och hennes kompis på Pure och vi dansade hela natten lång. Sen hem till mig och fick sovsällskap av Hot-M! Imorse åt vi resterna av pizzan och sen åkte Mickis hem.

Jag har tillbringat dagen med storstädning. Städad badrummet, dammtorkat, dammsugit, bytit lakan och handdukar osv. Känns bra nu när det är klart men det var jobbigt. Ska snart börja med middagen till mig och Mathias som kommer hem snart. Sen blir det O.C mys med chips och dipp :)


Pure


Fredagsmys


FREDAG!

Idag är det äntligen fredag, men jag jobbar imorn så det känns inte riktigt lika skönt för mig som för alla andra. Men ändå, det är fredag! Idag ska jag hem till mamma och pappa direkt efter jobbet. Vi ska åka iväg och äta och sen gå på bio :)

Igår efter jobbet överraskade jag Mathias och lagade hans favorit rätt Lasagne. Sen fortsatte vi med O.C och idag har jag lånat hela första säsongen av en tjej på jobbet! Så det kommer vi göra på söndag! Köpte även klart alla julklappar. Nu är jag helt klar och det känns såå skönt.

Idag blir det kycklingklubba m. ris och sås på soltorkade tomater o vitlök.

Järpar


fullt upp

Ojojoj, har haft fullt upp idag. Rullat järpar till 65 pers, gjort gräddsås, kokat potatis, rårörda lingon och salladsbuffé. Idag har jag inte varit så effektiv så jag har all disk kvar haha. Och egentligen skulle jag behöva hinna göra ett pepparkakshus som barnen ska dekorera men det får bli imorn om jag hinner då!


Tisdagsmys


:)


DIF

Köpte förresten ett par GRYMT snygga mjukisar på internet i måndags (?) och dom kom igår!! Lägger upp bild på dom snart, men OOOJ vad snygga dom är, och bekväma!

onsdag!

Imorse va de sjukt segt att komma upp men nu när jag väl är på jobbet så går det bra. Börjar bli förskyld igen men hoppas det går över snart! Ska på någon undersökning med facket idag och för det får man 500 kr. Känns väldigt bra faktiskt :) Ska möta Kerstin i stan 14.00 för att tillsammans gå dit. Sen hinner jag förhoppningsvis köpa en julklapp till min syster och det sista till Matte innan jag ska hem till Malin :)

Vi ska klippa och klistra och fixa lite grejer! Sen blir det nog tidigt i säng! Idag lagar jag blomkålssoppa och ost toast.

desperate

Idag har jag fixat mammas och pappas julklapp och sen svängde jag förbi hos Mattes föräldrar och hämtade hans hostmedicin. Sen förbi Ica och köpa lite godis och annat gott för vi hade planerat myskväll.

Lagade fläsk kotlett m klyfpotatis och fixade iordning dipp och grönsaker. Vi precis kollat klart på dom första 4 avsnitten av O.C och nu är det desperate!!


tisdag

Grymt mysig kväll igår hos mamma och pappa. Jätte god mat! Ella va där också och jag (hör och häpna) bt min första blöja!

Sen somnade hon gott i min famn.
Idag blir det fiskgratäng och potatis. Sen ska jag till Synsam för att skaffa mer linser.

Jag har inte förlorat tävlingen, jag skrev ju fler dagar än du! haha, kom på nått nytt då så ska jag minsann vinna den också!


äsch

Nu är jag hemma och trycker i mig lite godis. Skiter i den där listan, jag har tröttnat och jag har ju ändå redan vunnit över Norris så ;)

Ska snart hoppa in i duschen och sen ska jag och Mathias hem till mamma och pappa på Lucia middag med mormor och stickan. Ska bli trevligt. Sen blir det nog sängen tidigt!


helgen

Fredag; Jobb 7.30 - 15.15 på dagiset. Sen direkt till fåfängan och jobba i servisen 16.00 - 23.30. Jag va död när jag kom hem. Matte kröp ner vid 02.00 och sen ringde klockan tidigt dagen efter.

Lördag; Jobbar på Fåfängan 8.00 - 14.00, julbrunch. Åker till Farsta där jag möter Matte och vi går på systemet för att köpa vin och lite smått o gott till kvällens middagsbjudning. 3 rätters till mamma, pappa och mattes föräldrar som tack för all hjälp med flytten och lägenheten.

Förrätt; Toast Skagen.
Varmrätt; Helstekt fläskfilé m. potatisgratäng och rödvinssås.
Efterrätt; Chokladkladdkaka m vispad grädde.

Sen hade vi massa gott vin till och snacks. Kvällen avslutades med roliga spel. Det va en väldigt trevlig kväll.

Söndag; Sov länge eftersom jag va helt slut efter allt jobb. Sen tog vi bilen som mamma och pappa lämnat kvällen innan och åkte till skärholmen för att kolla efter en tavla. Hittade ingen så vi åkte runt lite överallt och sen hämtade vi upp mamma och pappa så dom fick köra hem oss. Köpte Eclipse, tredje twilight filmen, och kollade på när vi kom hem.

Idag är jag helt slut. Märks att jag inte fått sova särskilt mycket och att jag slitit på jobben.
Idag blir det kycklingfilé m. klyftpotatis till barnen :)

monster


I'm trying to wash of the stains,
try not to think about the pain
I know I've got no place to hide,
God knows the times that I tried

I want to be normal, I want to feel safe
Waking up screaming, it's always the same.
I don't want to turn off the light
Hope someone hears me tonight.

Hold me, tell me everything's ok.
Show me there's a way to beat the monster
Save me, make it go away.


Snart hemma

Nu sitter jag på tåget påväg hem. Helt slut efter 16 timmars slit. Är så trött på fåfängan och att det aldrig blir som det ska. Alldeles för lite personal och överbokat som vanligt. Men nu är det över och snart ska jag däcka i sängen. Imorn är det jobb igen med start kl 8. Jag kommer dö...

9 timmar kvar!

Håller på att städa nu på dagiset. Ska sen bege mig mot Fåfängan där jag ska jobba 7 timmar till! Jag kommer dö med tanke på att jag ska jobba kl 8 imorn också! Men det är pengar, så får man tänka. + att bästa kerstin ska jobba med mig :D Stackars alla andra för när vi blir trötta är det lätt mycket skratt och lite jobb hahaa.

igår

Igår fick jag jobba över 1 timme precis som i onsdags, pga trasig diskmaskin. Men igår lagades den! Sandra och Tommy plockade upp mig och Mathias i Trångsund och vi åkte till Ica Maxi för att handla lite.

Sen hem med grinollen Ellapella. Jag lagade mat medan dom matade Ella och hon blev glad igen. Köttfärssås och spaghetti. Sen tryckte vi i oss julgranar och glass med kolasås o maränger :)

♥ Dag 5 – Vad är kärlek.

Kärlek är det finaste som finns.
Det är känslan mellan två människor som inte går att beskriva.
Man ser ingen annan.

♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.

Idag har jag ätit;
- pepparkaksdeg
- morotsbröd med smält ost
- chips
- godis
- morotssoppa
- köttfärssås m. spaghetti
- lite mer godis
- pepparkakor

Mums :) haha är jag en liten tjockis eller vad?
Fick skriva inlägget idag istället för jag visste ju inte allt jag ätit igår! haha så jag har inte alls förlorat men det är trevligt att du grattar mig till segern :D

hemma

Hemma nu med sprängande huvudvärk. Idag blev det köttbullar, gräddsås och hemmagjort potatismos till middag. Mums! Nu sitter jag framför tvn och kollar grey's och äter lussebulle. Hoppas verkligen min huvudvärk går över tills imorn.

Efter grey's blir det duschen och sen sängen. Nattinatt.

onsdag

4 maskiner tvättades igår för er som vill veta och nu är tvättkorgen tom förutom våra nya påslakan som vi inte orkade tvätta igår. Jag har kommit in i en till period när jag inte kan sluta äta. Kommer ni kanske ihåg när jag åt ett mariekex paket om dagen + typ 5 satsumas? Jag är inne där igen. Nu äter jag, eller jag äter inte jag trycker i mig, knäck, lussebulle, godis, ostbollar, clementiner osv osv. Och på allt det här äter jag också frukost, lunch och middag. Men jag tänker såhär; ju mer man äter, desto mer underhudsfett = man fryser mindre!

Dags för träning efter vintern. Vilket fantastiskt resonemang. Idag får barnen korvstroganoff.

♥ Dag 3 – Mina föräldrar.

Mamma. Min mamma är en fantastisk människa som finns där för allt och alla. Hon har ställt upp väldigt mycket för alla som behöver henne och även för mig. Mamma, du vet att jag hatar att prata känslor och att visa att jag är ledsen men jag uppskattar så mycket att du ringer och frågar hur det är när jag skriver i bloggen att jag är ledsen. Tack. När jag bodde hemma tycker jag att vi störde oss på varandra mest hela tiden men nu när jag flyttat så har vi fått en jätte fin relation och det älskar jag. Du är bäst lilla mamma :)

Pappa. Min pappa är också en fantastisk människa. Han är rolig och jätte snäll. Det är jätte roligt att laga mat till honom för han tycker om allt haha. Han ställer också alltid upp och bryr sig om. Min musik och film smak har jag fått från honom och det är väldigt bra! Vet inte vad jag gjort om jag fått mammas smak i dom ämnena hahaha! Du är bäst pappa :)


kväll

Nu har vi kastat en två maskiner med tvätt i tvättstugan och håller på med maten. Ikväll blir det raggmunk med fläsk. Sen är det såklart desperate!!

Det gick inte så bra på sjukhuset, men förhoppningsvis kan det bli bättre med medicinen..

tisdag

Jag kommer vinna över Norris! hahaha att han inte fattar det!
Nu gör jag vitkålssallad. Idag får barnen lax med paprikasås och ris. Muuuums.

Klockan 12.30 håller vi tummarna! Jag vill att alla gör det! För det här ska gå bra! Farmor <3

♥ Dag 2 – Min första kärlek.

Min första kärlek. Jag döper om det till min första stora kärlek! Jag var kär en gång förut men det var inge bra. Jag var för ung och han var för dum. Det var inte kärlek, det var bara rädsla för att vara själv. Därför döper jag om det.

Min första stora kärlek är Mathias. Vi träffades 2005 (?) då vi hade gemensamma kompisar. Efter ett tag blev jag jätte intresserad och gjorde allt för att umgås med honom. Första natten vi sov med varann kommer jag ihåg som om det vore igår. Det var sommaren -07 efter en fest hos sara. Han höll om mig hela natten och efter det var jag kär.

Eftersom vi sen fyller år samma dag så umgicks vi jätte mycket när vi fyllde 18 och började gå på krogen. Och jag var fast. Han var det bästa någonsin. Vi blev tillsammans 3/3 2008 och jag var så lycklig. Nu har vi varit tillsammans i 33 månader och nu är vi sambos! Vi bor i en 2a i Trångsund och jag trivs så bra.

Han ställer upp för mig när jag behöver honom och han är min bästa vän. Mathias är mitt allt och jag är ingenting utan honom. Världens bästa pojvän, det är min första stora kärlek.


Farmor <3

Nu har pappa precis släppt av mig här hemma. Vi hälsade ju på farmor på sjukhuset och stackarn hade jätte ont.. Vi satt där i någon timme och umgicks med henne och åkte sen till Skärholmen för att pappa skulle handla en julklapp till mammsen. Åh vilken bra julklapp det blev! Kan inte skriva vad eftersom mamma är en hängiven läsare av min blogg men åh vad glad hon kommer bli tror jag. Sen handlade jag en liten present till Mathias som tack för allt hans stöd.

Vi håller tummarna imorgon Farmor. Det kommer gå bra! Det måste det göra. <3

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.

Ok, vi kör igång med listan på en gång!

Jag heter Erica Elfgren och är 21 år. Bor i Trångsund tillsammans med min sambo Mathias. Har en Rhodesian Ridgeback som heter Nelo men min mamma och pappa snodde honom när jag flyttade och eftersom jag och Mathias båda jobbar dagtid så kan jag inte sno tillbaka honom riktigt än. Får nu nöja mig med att vara hundvakt lite då och då.

Jag jobbar som kock på ett privatdagis i Saltsjö-Boo och där stormtrivs jag verkligen. Vissa helger jobbar jag också som kock/kallskänka på Fåfängan.

Jag är en fantastisk människa som inte kan sluta prata eller skratta. Tittar mig i spegeln mer än alla andra och älskar mig själv för jag är helt enkelt grym. Det ni, det är jag.


lista

Eftersom alla andra håller på med den här fjant listan så ska väl jag också göra det. Och jag utmanar Norris att göra detsamma! Tar han inte utmaningen så har jag vunnit! hahah :)

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 –  Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

!

Herregud, jag verkligen äääääääääälskar min nya header. Gud vad snygg jag är.

måndag morgon

God morgon! Idag känner jag mig glad faktiskt! Hade ett väldigt trevligt samtal igår med Snygg-Kerstin och idag ska jag träffa pappsen och hälsa på farmor på sjukhuset.

Jag funderar på att klacka om mina nya skor. Denna tanke slog mig efter att jag halkat ungefär 100 ggr påväg till jobbet imorse. Btw så får jag inga skavsår längre vilket är väldigt skönt. Kanske kan man få bekvämt OCH varmt trots allt.

Idag blir det spaghetti och köttfärssås till barnen!

header

Ny header som jag faktiskt lyckats fixat själv! :) Jag är grym. Nu blir det sovdags efter lite Mötley läsning!

Pic






Bio

Igår var vi förresten på bio med Johan och Malin. Vi såg the next three days. Den var faktiskt jätte bra! Sjukt spännande. Sen mös jag och Mathias i soffan innan vi gick och la oss. Sov länge idag, till 11.30 typ. Det har jag förtjänat efter en 6 dagars arbetsvecka!

2a advent

Idag är det andra advent och när jag vaknade åt jag lite ur min chokladkalender som jag har glömt bort. Trodde jag öppnade ettan men eftersom jag är blind utan glasögon/linser så öppnade jag förstås fel. Öppnade 15 istället och då gav jag upp. Åt inga mer haha.

Sen blev det en liten prommis till ICA där vi köpte ingredienser till lussebullar. Vi åt frukost och kollade på Solsidan. Eftersom mamma och pappa fick köra i lilla farmor till sjukhuset imorse så lämnade mormor och Stickan av Nelo hos oss så han skulle slippa va själv.

Idag har vi alltså gjrot massor! Bakat lussebullar och pepparkakor, promenerat med Nelo och lagat sjuuukt god mat. Whiskeymarinerad kycklingfilé med klyftpotatis och bea. Mamma och pappa hämtade Nelo för ett tag sen och nu har Matte åkt på träning. Jag konverserar med min kära vän Norris och äter godis. Tröstäter.


lördag

Kom precis hem från jobbet. 6e jobbdagen den här veckan är avklarad! Nästa vecka väntar 6 dagar till och likadant veckan efter. Men sen är det semeeeester. Gick bra att jobba. Va väldigt roligt att träffa alla kollegor igen.

Igår efter jobbet åkte jag till mamma och pappa för att äta middag. Mamma var dock på julfest och farmor var där istället. Fläskfilégryta bjöd dom på som var skit god! Sen åkte jag till gubbängen och mötte Camilla. Vi shoppade massa onyttigt och tryckte i oss medan vi pratade om allt mellan himmel och jord. En riktig mys kväll, och tack för ditt stöd hjärtat <3

Nu ska jag kanske sova lite. Sen kommer Mathias hem från matchen och då ska vi på bio med Malin och Johan :)

Mitt hjärta


fredag

Idag är det fredag och jag är inte ens glad över det. Hade gärna fortsatt jobba så jag hade haft något att fördriva tiden med och slippa tänka.. Jobbar imorn också. På Fåfängan. Det känns sådär. Ska bli kul att komma tillbaka men jobbigt ändå.

Har precis blivit lite gladare av Carro här på jobbet. Men det är svårt och tungt.

Idag blir det fläskfilé och potatisgratäng med vitlökssmör.

hej

Idag är det den 2a december och återigen glömde jag min chokladkalender! Nu ligger det alltså två små goda chokladbitar och väntar på mig hemma!

Idag har jag varit effektiv. Frukosten är klar och diskad, Lunchen är snart klar, salladsbuffén också + att jag har bakat bröd. Och klockan är bara 12. Jag är nöjd. Men nu är jag trött. Lyssnar på volbeat och har kommit fram till hus grymma dom är alltså.

Nu ska jag göra lite ost toastar till soppan.

!!

gissa om jag blev lycklig när jag läste detta imorse! :D

torsdag

Efter 250 stekta pannkakor utan att få äta en själv igår så var jag trött och varm. Somnade som vanligt på bussen till slussen och åkte sen vidare till farsta för att möta upp Malin :) Hon köpte ett par skit fina skor och jag shoppade loss på hur mycket som helst. Mathias julklapp är nu nästan klar! Köpte även några brickor, shot glas, bunkar och annat. Så jag va lycklig när jag åkt därifrån haha.

Jag och Malin hade sen onsdagsmys i soffan framför grey's med knäcken som jag och mathias bakade igår :)

Idag är en seg dag. Lite nere av lite olika anledningar. Idag är det broccolisoppa här på dagis. Jag kommer inte vara någon favvo.

Pannkaksmaraton!


1 dec

Idag är det första december och jag glömde öppna och äta första chokladen i min chokladkalender som jag fick av mormor.. Typiskt. Köpte ju som sagt ett par skor igår och trots att det är -17 grader så frös jag inte!! MEN istället fick jag skavsår. Antar att man inte kan få allting bra. Till råga på allt så har min jack ficka gått sönder så mina nycklar höll på att smita imorse. Idag ska jag steka pannkakor till 65 pers = typ 3000000 pannkakor. Bäst att börja kanske.

RSS 2.0